Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام ناطق نوری می‌گوید: آقا به‌ من‌ حكم‌ بازرسی‌ دادند و حكمی‌ قریب‌ به‌ این‌ مضامین‌ نوشته‌ بودند: «از آنجایی‌ كه‌ اینجا آخرین‌ ملجأ و مرجع‌ تظلمات‌ مردم‌ است‌، شما را به‌ عنوان‌ مسئول‌ بازرسی‌ انتخاب‌ می‌كنم‌ و از شما می‌خواهم‌ كه‌ یك‌ دفتر كوچكی‌ تشكیل‌ بدهید و مسائل‌ كارگزاران‌ نظام‌ را پیگیری‌ كنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» از اینجا كار بازرسی‌ شروع‌ شد. در طول‌ این‌ چند سالی‌ كه‌ ما بازرسی‌ را تشكیل‌ داده‌ و گزارش‌های‌ مربوطه‌ را تهیه‌ می‌كنیم‌، آقا تمام‌ گزارش‌ها را حتی‌ اگر 500 صفحه‌ باشد، می‌خوانند و گاهی‌ هم‌ حاشیه‌ می‌زنند و اقدام‌ می‌كنند، حتی‌ یك‌ مورد وجود ندارد كه‌ ایشان‌ اقدام‌ نكرده‌ باشد.   مبارزه با فساد و تحقق عدالت اجتماعی از آرمان‌های اصلی انقلاب اسلامی است. در این مسیر نظارت و بازرسی توسط نهادهای مختلف یکی از ابزارهای لازم و دقیق برای تحقق عدالت است. رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره در موضوع عدالت و رسیدگی به مشکلات مردم نه تنها در مقام نظر، بلکه در مقام عمل نیز تأکید و پیگیری منحصربفردی دارند. حجت‌الاسلام علی‌اکبر ناطق‌نوری که مدت مدیدی مسئولیت بازرسی دفتر رهبری را به عهده داشت در کتاب خاطرات خود که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است روایت‌های متعددی از اهتمام رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسیدگی به مشکلات عموم مردم دارد که بخشی از آن را در ادامه می‌خوانید.


چگونگی تشکیل دفتر بازرسی
حجت‌الاسلام ناطق نوری می‌گوید: آقا به‌ من‌ حكم‌ بازرسی‌ دادند و حكمی‌ قریب‌ به‌ این‌ مضامین‌ نوشته‌ بودند: «از آنجایی‌ كه‌ اینجا آخرین‌ ملجأ و مرجع‌ تظلمات‌ مردم‌ است‌، شما را به‌ عنوان‌ مسئول‌ بازرسی‌ انتخاب‌ می‌كنم‌ و از شما می‌خواهم‌ كه‌ یك‌ دفتر كوچكی‌ تشكیل‌ بدهید و مسائل‌ كارگزاران‌ نظام‌ را پیگیری‌ كنید.» 
از اینجا كار بازرسی‌ شروع‌ شد. در طول‌ این‌ چند سالی‌ كه‌ ما بازرسی‌ را تشكیل‌ داده‌ و گزارش‌های‌ مربوطه‌ را تهیه‌ می‌كنیم‌، آقا تمام‌ گزارش‌ها را حتی‌ اگر 500 صفحه‌ باشد، می‌خوانند و گاهی‌ هم‌ حاشیه‌ می‌زنند و اقدام‌ می‌كنند، حتی‌ یك‌ مورد وجود ندارد كه‌ ایشان‌ اقدام‌ نكرده‌ باشد.
 
دستور رهبری برای رسیدگی به شکایت پیرمردی از اهالی کردستان
نمونه‌‌‌ای از این‌ خاطرات‌ بازرسی‌ كه‌ خیلی‌ جالب‌ است‌، مربوط‌ به‌ یكی‌ از برادران‌ اهل‌ سنت‌ در یكی‌ از روستاهای‌ كردستان‌ است‌. او بازنشسته شهربانی‌ در زمان‌ شاه‌ بود و پسرش‌ كه‌ در یك‌ نهادی‌ كار می‌كرده‌ به‌ اتهام‌ی دستگیر و در آگاهی‌ در زمان‌ بازجویی‌ فوت‌ می‌كند. پدر این‌ جوان‌ شكایتی‌ برای‌ دفتر آقا تنظیم‌ و از طریق‌ پست‌ عادی‌ ارسال‌ كرده‌ بود. مردم‌ محل‌ او را مسخره‌ كرده‌ و گفته‌ بودند «اشخاصی‌ كه‌ آشنا و پارتی‌ دارند و نامه‌ می‌دهند كسی‌ جواب‌ نمی‌دهد، حالا نامه‌ برای‌ رهبر را از طریق‌ پست‌ می‌فرستی‌ و دلت‌ خوش‌ است‌ كه‌ جواب‌ می‌دهند؟» او هم‌ گفته‌ بود كه‌ «این‌ حكومت‌ با بقیه‌‌ حكومت‌ها فرق‌‌‌‌‌‌‌ می‌كند.» 
وقتی این‌ نامه‌ پستی‌، به‌ دست‌ آقا رسیده‌ بود، آقا دستور بازرسی‌ را صادر فرمودند. من‌ سه‌ تا قاضی‌ انتخاب‌ كرده‌ و یك‌ نیابت‌ قضایی‌ هم‌ از جناب‌ آقای‌ یزدی‌ برایشان‌ گرفتم‌ تا بتوانند از طرف‌ قوه‌ قضاییه‌ عمل‌ كنند و به‌ دنبال‌ آن‌ به‌ مهاباد كردستان‌ اعزام‌ شدند.
وقتی‌ كه‌ این‌ها برای‌ رسیدگی‌ به‌ شكایت‌ یك‌ پیرمرد بازنشسته‌ كه‌ نامه‌اش‌ را از طریق‌ پست‌ عادی‌ به‌ دفتر رهبر فرستاده‌ است‌ وارد مهاباد شدند، ولوله‌ شد. اتفاقاً این‌ بازرسی‌ منجر به‌ دستگیری‌، زندان‌، محاكمه‌ و صدور حكم‌ قصاص‌ برای‌ یك‌ افسر آگاهی‌ شد. 
بچه‌های‌ تیم‌ بازرسی‌ آمدند و گفتند: «ایشان‌ محكوم‌ به‌ قصاص‌ است‌.» من‌ گفتم‌: «حالا كه‌ این‌ افسر جوان‌ محكوم‌ به‌ قصاص‌ شده‌ است‌، دست‌ نگه‌دارید. بروید پیش‌ آن‌ پیرمرد كه‌ محتاج‌ و فقیر هم‌ می‌باشد. با ایشان‌ صحبت‌ كنید اگر رضایت‌ بدهد دیه‌‌ بچه‌اش‌ را بگیرد، آن‌ جوان‌ هم‌ از بین‌ نمی‌رود.»
بچه‌ها به‌ مهاباد رفتند و گفتند: «اگر شما رضایت‌ ندهید مجرم‌ قصاص‌ می‌شود، اما اگر شما عفو كنید زیباتر است‌.» این‌ پیرمرد رضایت‌ داد و آن‌ جوان‌ افسر، حدود چهارـ پنج‌ میلیون‌ به‌ عنوان‌ دیه‌ داد و آزاد شد.
زمانی‌ كه‌ گزارش‌ را به‌ آقا ارائه‌ می‌كردم‌، چشم‌ آقا پر از اشك‌ شد و فرمودند: «آقای‌ ناطق‌ این‌ بازرسی‌ نبود، این‌ دیگر فوق‌‌‌‌‌‌‌ بازرسی‌ بود» و چندین‌ بار تشكر كردند و تقدیرنامه‌ كتبی‌ هم‌ لطف‌ كردند و چند بار فرمودند: «وقتی‌ من‌ رهبر شدم‌، نگران‌ بودم‌ كه‌ اگر كسی‌ به‌ من‌ تظلم‌ بكند چگونه‌ رسیدگی‌ كنم‌. خداوند لطف‌ كرده‌، این‌ دفتر را راه‌ انداختیم‌ و من‌ خاطرجمع‌ شدم‌ كه‌ اگر موردی‌ ارجاع‌ شود تا آخر رسیدگی‌ می‌شود.»


بازرسی در جهت حمایت از ظرفیت‌های داخلی
یك‌ بار زمان‌ آقای‌ مهندس‌ غرضی‌ به‌ دفتر آقا گزارش‌ شده‌ بود كه‌ وزارت‌ می‌خواهد شش‌ هزار «سویی‌چینگ‌» وارد كند. درحالی‌كه‌ مخابرات‌ خودمان‌ در شیراز می‌تواند این‌ كار را انجام‌ دهد. این‌ یك‌ كار كاملاً فنی‌ بود. ما یك‌ تیم‌ متخصص‌ عالی‌رتبه‌، مركب‌ از كارشناسان‌ مخابرات‌، كارشناسان‌ صدا و سیما و كارشناسان‌ مخابرات‌ شیراز تشكیل‌ دادیم‌ كه‌ پس‌ از شش‌ ماه‌ كار، گزارش‌ قطوری‌ ارائه‌ كردند، كه‌ به‌ دستور آقا برای‌ آقای‌ هاشمی‌ هم‌ فرستاده‌ شد... بعد بازرسان‌ دفتر رئیس‌ جمهور هم‌ رفتند و بازرسی‌ ما را بازرسی‌ كرده‌ و آن‌ را تأیید كردند.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۴۶۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس

به گزارش جماران از پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ امام خمینی در سال 1323 مطلبی را در دفترچه یادداشت های آقای وزیری مکتوب کرد که امروزه به عنوان قدیمی ترین متن مبارزاتی ایشان از آن یاد می شود و به نامه قیام لله مشهور است. در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.

یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‌‎ ‎‌رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می پذیرد.

 

 

 

 

 

30 سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ 1353/1/17 آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می شود.

آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود.

 

 

متن کامل این نامه بدین شرح است:

«زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگهای سست و بی پایه ی بشری و در عهدی که پوشالی ترین بنیانهای فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه ی کتابها و کتابخانه ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی. و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه .... به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع

در روز دوشنبه 12 ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمری

در حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد

53/1/17

سید علی خامنه‌ای »

دیگر خبرها

  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • انتشارات انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظّم انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری | تصاویر
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • ثبات مدیریتی باید در آموزش و پرورش حفظ شود
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • ماجرای هدیه و نامه شهید زاهدی به رهبر انقلاب چه بود؟